DET GÆLDER IKKE ALTID

– OM AT VINDE

Adventstur

køb billet nedenfor

 

Her modtages:Dankort / VisaDankort


OBS! Ved godkendelse af handelsbetingelserne gives der samtidig samtykke til foreningens privatlivspolitik


TILMELDING - TRIN 1

Læs venligst om hvad der kræves for at tilmelde sig de forskellige hold i TAK, inden du forsætter til trin 2 i bunden af denne side.

Træning i Tastrup Agility Klub

Før I starter: For at træne agility eller rally-o er det nødvendigt, at du har rimelig kontrol over din hund.
Det vil være en stor fordel at have gennemgået et lydighedskursus, inden du starter. Din hund skal være moden/klar til agilitytræning både fysisk og mentalt, når I starter. Det vil den typisk være, når den er omkring 1 år gammel. Modenheden betyder bl.a., at hunden kan klare det stressniveau, der vil være når man løber hurtigt og skal lave forskellige ting samtidigt. Der er dog store forskelle på denne alder afhængigt af racens størrelse. Små hunde bliver hurtigere voksne – Store hunde bliver senere voksne.

 

Prøver: I TAK har vi valgt at afslutte hvert niveau med en lille prøve, som vil være adgangsgivende for det næste niveau. Prøverne vil teste/vise at du og din hund har lært det pensum, som er for hvert niveau og I er klar til den videre træning. I bliver selvfølgelig ikke prøvet i noget, som I ikke har lært, men større fravær, ved f.eks. sygdom, ferier el.lign. vil gøre det sværere at bestå prøven. Hvis I ikke har lært størstedelen af det pensum I skulle, må I tage niveauet igen. Begrundelsen for at vi har valgt at bruge prøver, er at vi på den måde sikrer, at du og din hund kommer på hold med nogen, som er ca. lige så gode som jer selv. Dette betyder, at undervisningen bliver optimal og af meget høj kvalitet, til gavn for os alle.

 

Hvalpemotivation

Du kan starter med din hvalp fra den er 8 uger til og med ca. 6-9 måneder, afhængig af race og modenhed.

”lige børn leger bedst” princippet – eller omskrevet – ”lige hvalpe leger bedst”. Det betyder, at vi IKKE bare slipper hundene løs i et stort samlet frikvarter, men prøver at ”parre” hvalpene sammen, så de har samme modenhed og størrelse således, at alle får en positiv oplevelse ud af træningen. Vi vil helst undgå, at der er nogle hvalpe, som bliver ”kørt over” eller bliver ”kanøflet” af de andre hvalpe.

Læringen på hvalpemotivationsholdet foregår via leg og i det tempo som passer til den enkelte hvalp og dens udvikling. Hvalpens selvtillid skal langsomt udvikles og styrkes - og den skal motiveres for at lære.

 

Hverdagslydighed

Dette hold anbefales inden du starter på agility eller Rally-O træning.

Her kommer du med din hund, hvis den aldrig har gået til træning før, er fra ca. 6-8 mdr. og opefter, eller når du har afsluttet hvalpemotivation.

Du er også velkommen på dette hold, hvis du tidligere har gået til træning og gerne vil genopfriske/vedligeholde de forskellige øvelser. Via leg og motivation skal hunden bl.a. lære at gå pænt i line, komme når du kalder, sit, dæk og stå, samt blive på stedet. I vil lære at samarbejde, med dig som leder, til glæde for jer begge.

 

Agility i Taastrup Agility Klub

Begynder 1: Her starter nye hunde og førere. I lærer alle redskaberne at kende og der bliver arbejdet på at gøre jer trygge i at forcere dem både sammen- og som indkald og fremadsendelse. I vil også prøve mindre moduler efterhånden, som I bliver klar til det.

Begynder 2: Mere redskabsindlæring og nu bliver kravene til dig og din hund væsentlig højere, - både til selvstændigheden og perfektionismen. Reglerne bliver gennemgået og modulerne bliver sværere. For at bestå Begynder 2 er målet at I er 100 % trygge ved alle redskaber og kan forcere dem sammen, ved fremadsendelse og indkald - fra begge sider.

Let øvet 1: Nu begynder vi at arbejde mere målrettet med din ”Handling” og dit kropssprog. ”Handling” er ordet for jeres samarbejde og bevægelsesmønster på banen. Der er en masse teknikker, som I skal lære at beherske og bruge. Nogle teknikker afhænger af, hvilken hund du har og hvordan den skal trænes. Nogle teknikker skal bruges i forhold til, hvor mobil du er eller hvor hurtig din hund er. Sideløbende skal du lære at bruge dit kropssprog og din hund skal lære at læse det, så I kan samarbejde om lidt større udfordringer. Modulerne på Let øvet 1 bliver lidt større og lidt sværere. I begynder at løbe hele baner.

Let øvet 2: Flere og sværere teknikker, samtidigt med I lærer at læse ”baner” og forstår hvordan I skal tackle forskellige situationer. Der vil blive stillet større og mere individuelle krav til både dig og din hund. På Let øvet 2 vil arbejdsafstanden mellem dig og din hund også forsøgt presset, så I kan være længere og længere fra hinanden - og stadig arbejde sammen.

Øvet: Her er det målet, at alle skal ende. Når du er kommet til Øvet niveau behersker din hund og du redskaber, alle nødvendige teknikker og har kendskab til regler og baneforståelse som gør, at I nu kan løbe agility. Nu skal I udvikle jer individuelt videre. Hvordan i ønsker at denne udvikling skal foregå er op til jeres ambitioner, tid, du og din hunds fysiske formåen o.m.a. Trænerne på dette hold bliver mere en slags ”coach”, som i samarbejde med dig planlægger din individuelle træning.

 

Rally-obedience, Rally-O eller Rally-lydighed

Rally lydighed er for alle hunde, store som små, hvor den grundlæggende lydighed er på plads.

Rally lydighed er et sjovt alternativ til almindelig lydighedsarbejde, og er et godt alternativ for hunde, der af den ene eller anden grund ikke kan løbe agility.

Hund og fører skal gennemføre en bane med skilte i nummerrækkefølge. Skiltene viser hvilke øvelser hund/fører skal udføre. Der kan f.eks. være vendinger, slalom, spring, og der kan være "stationære" øvelser, hvor hund og fører skal stoppe op og foretage sig et eller andet. Der findes i alt ca. 50 forskellige skilte/momenter.

 

Taastrup Agility Klub har på generalforsamling 2005 besluttet, at vi ikke kan tilbyde kamphunderacer og blandinger af disse træning i klubben, da vi ikke kan tilbyde den trænerkapacitet som vi har erfaret at de pågældende hunderacer har brug for.

Der er generel enighed blandt vore medlemmer om denne beslutning, da mange, både trænere og medlemmer, ikke føler sig trygge ved de omtalte racer.

 

Forsæt til trin 2

 

Video portræt af Taastrup Agility Klub

Torsdag den 21. maj havde Taastrup Agility Klub besøg af Rasmus Lykke fra LokalUpdate

LokalUpdate er en "lokal" nyheds potal på nettet, der dækker sportsbegivenheder, musikarrangementer og større events fra hele landet. Derudover laver de blandt andet også forenings portrætter.

Den 21. maj havde vi besøg af Rasmus Lykke, der var kommet for at lave et portræt af Taastrup Agility Klub. Det blev til to video indslag om klubben. Se indslagne HER.

INSTRUKTØR-UDDANNELSE

Instruktør Uddannelse

 

Se mere

 

VELKOMSTFOLDER

Hent seneste Velkomstfolder

 

Skærmbillede 2020 07 06 kl. 21.31.42

 

Hent folder