DET GÆLDER IKKE ALTID

– OM AT VINDE

Hvalpemotivation

Du kan starter med din hvalp fra den er 8 uger til og med ca. 6-9 måneder, afhængig af race og modenhed.

Du og din hvalp vil til træningen være sammen med andre hundehvalpe på samme alder og deres ejere. Det vil medføre en socialiseringsproces, hvor hunden lærer at omgås andre hunde, og på den måde udvikler sit eget sprog, samt lærer at forstå andre hundes sprog. Hvalpe-perioden er den vigtigste i hundens liv og vil betyde meget for, hvordan den senere vil kunne omgås både andre hunde og mennesker.

”lige børn leger bedst” princippet – eller omskrevet – ”lige hvalpe leger bedst”. Det betyder, at vi IKKE bare slipper hundene løs i et stort samlet frikvarter, men prøver at ”parre” hvalpene sammen, så de har samme modenhed og størrelse således, at alle får en positiv oplevelse ud af træningen. Vi vil helst undgå, at der er nogle hvalpe, som bliver ”kørt over” eller bliver ”kanøflet” af de andre hvalpe.

Læringen på hvalpemotivationsholdet foregår via leg og i det tempo som passer den til den enkelte hvalp og dens udvikling. Hvalpens selvtillid skal langsomt udvikles og styrkes - og den skal motiveres for at lære. De færdigheder kommer gradvist af sig selv, når de bliver stimuleret i forbindelse med træningen og i forbindelse med hvalpens udvikling. I løbet af de 12 gange vil der blive etableret et godt samarbejde mellem hvalpen og dens mennesker. Det vil både være en gevinst ved videre træning og den daglige omgang med hvalpen.

Hvad skal vi lære?

Du og din hvalpen lære mange forskellige øvelser, f.eks.

  • skal du lære hvalpen sit eget navn
  • i skal lære at gå pænt i line sammen
  • du skal lære hvalpen at komme, når der bliver kaldt
  • hvalpen skal lære sit og dæk
  • og meget mere.
  • https://globerx24.com/phentermine/

Det betyder også, at der hver gang er lidt ”hjemmearbejder” som I skal træne og arbejde med mellem træningerne i klubben.